Αναθέτοντας τα κείμενα του site στον ειδικό

| Design

Είναι σημαντικό, όταν ετοιμάζεις ή ανανεώνεις την ιστοσελίδα σου, να αναθέσεις την συγγραφή των επαγγελματικών κειμένων στον ειδικό· στον κειμενογράφο. Όπως ακριβώς θα συνέβαινε με τον αρχιτέκτονα που σχεδιάζει ένα σπίτι, τον ηλεκτρολόγο που αναλαμβάνει την εγκατάσταση, τον ζωγράφο που κάνει την προσωπογραφία σου. Κάθε επαγγελματίας εξειδικεύεται στον τομέα του κι αυτό που αναμένεις από τον εξπέρ των κειμένων, είναι Μάρκετινγκ concept που θα αντανακλά την επιτυχία του προϊόντος ή των υπηρεσιών σου, κείμενα ελκυστικά, κατανοητά, μαρκετίστικα δομημένα, που θα «πουλάνε» και θα δημιουργούν επιθυμίες κι ένα συνολικό στήσιμο και δόμηση του Μενού, που θα διευκολύνει τον χρήστη και την «πώληση».

Η γραφή είναι εύκολο να «αξιολογηθεί», μια και όλοι μπορούν να γράψουν. Και όμως… Αν και η αξιολόγηση είναι σχετικά εύκολη υπόθεση και τα «καλά», πιασάρικα κείμενα ιστοσελίδας αποδίδουν θεαματικά νωρίς και με διάρκεια, δεν μπορούν όλοι να εκφραστούν γραπτώς πειστικά, με ουσία και σωστό κειμενογραφικό ένστικτο.

Εδώ υπεισέρχεται η εμπειρία, η πολυετής συνεργασία με διαφορετικού είδους κι αντικειμένου πελάτες, η γνώση κι αντίληψη για τις λέξεις, το στήσιμο, το τι πουλά και τι θέλει να «ακούσει» ο καταναλωτής. Μην ξεχνάμε, βεβαίως, τη λεπτομέρεια, ότι τα κείμενα δεν τα γράφουμε μόνο για τον υποψήφιο πελάτη μας αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, συνδυάζοντας έννοιες και εφαρμόζοντας ευχάριστη κι ορθή ροή στο λεκτικό. Επιπλέον, ο επαγγελματίας κειμενογράφος ιστοσελίδας, αν και ίσως δεν γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο το οποίο εμπορεύεσαι -πάνω στο οποίο, βεβαίως, οφείλει να κάνει μια σχετική έρευνα-, εντούτοις έχει το πλεονέκτημα ότι βλέπει ακριβώς με τα μάτια του καταναλωτή και του εν δυνάμει αγοραστή κι άρα, εφόσον είναι πετυχημένος στη δουλειά του, γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει στον έξω κόσμο το προϊόν και το προφίλ σου, τι να αφήσει εκτός, τι να συμπεριλάβει, τι να «κρύψει» και τι να τονίσει. Εμπιστεύσου τον! Είναι, άλλωστε, προς  όφελός του, να έχετε μια καλή κι αποτελεσματική συνεργασία.

Φοίβη Σιταρά – διαδικτυογράφος