ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ

Drupal 7, Custom design, Responsive design

Περιγραφή έργου

Η ΔΕΥΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Λέσβου) ιδρύθηκε το 1982 και απο τότε φροντίζει να παρέχει στους δημότες της Λέσβου την ποσότητα του νερού που χρειάζονται για τις ανάγκες τους, με υψηλή ποιότητα και καθαρότητα. Παράλληλα με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, μέσω του σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού, προστατεύει το περιβάλλον και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Απο τότε που ιδρύθηκε η Δ.Ε.Υ.Α. Λέσβου αναβαθμίζει συνέχεια την ποιότητα των υπηρεσιών και των υποδομών της έχοντας συμμετάσχει σε δεκάδες έργα ανάπτυξης. Η ανάγκη για προβολή όλων αυτών των δράσεων αλλά και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών τους οδήγησε στην απόφαση για δημιουργία μιας νέας σύγχρονης ιστοσελίδας την οποία και αναλάβαμε.

Η προσέγγισή μας

Λειτουργικό Design
Η εικαστική προσέγγιση μας είχε σαν στόχο την όσο το δυνατόν πιο λειτουργική χρήση της ιστοσελίδας με κεντρικό γνώμονα την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των καταναλοτών. Μπαίνοντας στη σελίδα διακρίνεις τις βασικές υπηρεσίες για τις οποίες μπορείς να ενημερωθείς ή να υποβάλεις ηλεκτρονικά αιτήματα. Στη sidebar τοποθετήσαμε ένα χρηστικό menu με ενότητες που αφορούν αποκλειστικά τον πολίτη-καταναλωτή.  Ο επισκέπτης μπορεί πλέον πολύ εύκολα να ενημερωθεί μέσα απο χάρτη για βλάβες και έργα που γίνονται σε όλο το νησί.

Responsive Layout
Εχοντας εξετάσει το περιεχόμενο της σελίδας διαμορφώσαμε ειδικούς πίνακες, φόρμες και διατάξεις κειμένων-φωτογραφιών που προσαρμόζονται ανάλογα με την ανάλυση του χρήστη παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
Οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματα τους για "Νέα Σύνδεση" και αναφορά "Βλάβης",  να υπολογίσουν το κόστος ανάλογα την κατανάλωση που είχαν ενω υπάρχει πρόβλεψη για ενσομάτωση περισσότερων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο μέλλον.