Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Drupal 9, eshop, Επαγγελματική φωτογράφιση

Περιγραφή έργου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό τη μελέτη, έρευνα, ανάδειξη, έκθεση, συντήρηση και προστασία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα το Μουσείο με πρωτεργάτη τον διευθυντή του κ. Νικόλαο Ζούρο έχει μια συνεχόμενη ανοδική πορεία αναδεικνύοντας την Λέσβο και το απολιθωμένο δάσος σε ολόκληρο τον κόσμο. Το απολιθωμένο δάσος αποτελεί μοναδικό μνημείο σε παγκόσμιο επίπεδο χάρη στο οποίο η Λέσβος έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο απο την UNESCO.

Ο λόγος που μας προσέγγισαν ήταν για την κατασκευή μιας νέας σύγχρονης ιστοσελίδας, αντάξιας του κύρους του Μουσείου και του Απολιθωμένου Δάσους.

Φυσικά είναι ιδιαίτερη τιμή μας η συμμετοχή σε αυτό το έργο αλλά και η συναίσθηση της ευθύνης προς τον τόπο μας.

Η προσέγγισή μας

Η δημιουργία ενός επιτυχημένου website ξεκινά με μια αποτελεσματική διαδικασία σχεδιασμού και κατανόησης αναγκών.

Καθορισμός δομής

Χρειάστηκε να γίνουν αρκετές συναντήσεις μέχρι να καταλήξουμε στην κατάλληλη δομή της σελίδας. Για να το πετύχουμε αυτό κατηγοριοποιήσαμε τους επισκέπτες της σελίδας και αναλύσαμε τις ανάγκες τους.
Για έναν δυνητικό επισκέπτη του μουσείου η σελίδα μέσω του mega-menu της απαντάει άμεσα στα βασικά του ερωτήματα:

Τι θα δω; Τι θα κάνω; Που βρίσκεται; Πότε και πως θα πάω; Πως θα αγοράσω εισιτήριο;

Λειτουργικό και ελκυστικό Design

Το εικαστικό της σελίδας έπρεπε να είναι σύγχρονο και ελκυστικό, ικανό να τραβήξει το ενδιαφέρον του δυνητικού επισκέπτη. Σημαντικός παράγοντας για ένα ελκυστικό design είναι η ποιότητα του φωτογραφικού υλικού, ειδικά σε έναν τόσο απαιτητικό χώρο. Για τον λόγο αυτό η εταιρία μας ανέλαβε την επαγγελματική φωτογράφιση του μουσείου και των εκθεσιακών χώρων.

Εκθέσεις & Συλλογές

Μέσα από τις εκθέσεις και τις συλλογές ο δυνητικός επισκέπτης μπορεί να πάρει μια γεύση για το τι θα δει επισκεπτόμενος το μουσείο και το απολιθωμένο δάσος. Προσπαθήσαμε τόσο μέσα από το design της σελίδας όσο και μέσα από τα κείμενα να δημιουργήσουμε την αίσθηση της εμπειρίας που θα αποκομίσει ο επισκέπτης.

Ηλεκτρονικό Εισιτήριο 

Η εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε επιβάλει την ανάγκη της χρήσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το Μουσείο όντας πλήρως εναρμονισμένο με την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προσφέρει μέσα από το ηλεκτρονικό του κατάστημα την δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ο επισκέπτης μπορεί εύκολα και γρήγορα να επιλέξει τον τύπο του εισιτηρίου (κανονικό, μειωμένο) καθώς και την επιθυμητή ημερομηνία επίσκεψης. Η αγορά γίνεται με χρήση πιστωτικής κάρτας από το ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας Πειραιώς.

Η επικύρωση των εισιτηρίων γίνεται ανέπαφα στην είσοδο του μουσείου και των πάρκων με χρήση QR-Code scanner. Η σάρωση μπορεί να γίνει απευθείας από την οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής (κινητό) του επισκέπτη χωρίς να είναι απαραίτητη η εκτύπωση του εισιτηρίου.

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Επιπλέον μπορεί κάποιος από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Μουσείου να αγοράσει βιβλία και αναμνηστικά με αποστολή σε όλο τον κόσμο.

Hosting

Το Drupal 8 προσφέρει προηγμένες τεχνικές caching. Αυτές έπρεπε να παραμετροποιηθούν σωστά για τις ανάγκες της σελίδας και να γίνουν και οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στους dedicated server μας. Η υψηλή ταχύτητα που πετύχαμε είχε σαν αποτέλεσμα την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης για τον χρήστη αλλά και την βελτίωση του SEO της σελίδας μιας και το page load time όπως και η χρήση https λαμβάνονται υπόψη στη σειρά κατάταξης της Google.

Επιπλέον με την υπηρεσία CDN το site προσφέρει γρήγορη απόκριση απο όλα τα σημεία του πλανήτη.