Κατασκευή ιστοσελίδας και branding ελαιολάδου

Κατασκευή ιστοσελίδας και branding ελαιολάδου

Αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα ένως έξτρα παρθέρνου ελαιολάδου

Ο Συνεταιρισμός

Ο Συνεταιρισμός

Η ιστορία του «Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Παλαιοκήπου» ξεκινά το 1922, όταν μια ομάδα δημιουργικών ανθρώπων του Παλαιοκήπου, στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την οικονομική τους εκμετάλλευση, από τους κάθε είδους ιδιώτες επιχειρηματίες και εμπόρους της εποχής, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον πρώτο αγροτικό συνεταιρισμό του Παλαιοκήπου, με πρώτη κύρια δράση την δημιουργία  ελαιοτριβείου και αποθήκης, για την παραγωγή και την αποθήκευση του ελαιολάδου. 

Με στόχο να ενισχύσει την παρουσία του στην αγορά και να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, ο Συνεταιρισμός ανέθεσε σε εμάς τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής branding και την υλοποίηση μίας σύγχρονης ιστοσελίδας.

Branding

Η δημιουργία ενός ισχυρού brand ήταν απαραίτητη για την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου Iera Gold. Ξεκινήσαμε με την επιλογή ενός ονόματος, Iera Gold, το οποίο συνδυάζει την πλούσια ιστορία της περιοχής Γέρα (Iera) με την υψηλή ποιότητα (Gold) του έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Στη συνέχεια, σχεδιάσαμε ένα λογότυπο εμπνευσμένο από ένα διπλό ληνό, ένα παραδοσιακό ελαιοπιεστήριο που βρέθηκε στην περιοχή και χρονολογείται στον 3ο-2ο αιώνα π.Χ. Το σήμα, καταχωρημένο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμβολίζει την παράδοση, την αυθεντικότητα και την υψηλή ποιότητα του Iera Gold.

Η ετικέτα του προϊόντος είναι κομψή και μοντέρνα, με μαύρο και χρυσό χρώμα, και φέρει το λογότυπο και το όνομα του προϊόντος.

Iera Gold Packaging

Ετικέτες

Στη συνέχεια, έγινε υλοποίηση της ετικέτας, η οποία αποτελεί το κύριο σημείο επαφής του καταναλωτή με το προϊόν. Η ετικέτα είναι ενημερωτική, φέρει ευδιάκριτα τα στοιχεία του προϊόντος και τις πιστοποιήσεις του.  

Επιλέχθηκε η χρήση μαύρου φόντου με χρυσές λεπτομέρειες, ώστε να τονιστεί η πολυτέλεια και η αυθεντικότητα του ελαιόλαδου. Για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του προϊόντος, υλοποιήθηκε 3D απεικόνιση της φιάλης και της ετικέτας

Φωτογραφίες και βίντεο

Φωτογραφίες και βίντεο

Για να αναδείξουμε την ομορφιά της περιοχής και την ποιότητα του Iera Gold, πραγματοποιήσαμε επαγγελματική φωτογράφιση στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, στο ελαιοτριβείο, στην αποθήκευση και στην τυποποίηση, καθώς και με drone της γύρω περιοχής.

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Η σελίδα υλοποιήθηκε στο Drupal 10 CMS, είναι φιλική προς τον χρήστη και προσφέρει πληροφορίες για το ελαιόλαδο, την ιστορία του Συνεταιρισμού, τη διαδικασία παραγωγής και την περιοχή. Η ιστοσελίδα είναι επίσης διαθέσιμη στα αγγλικά για να προσεγγίσει ένα διεθνές κοινό.

  • Διαδραστικός σχεδιασμός: Χρησιμοποιήσαμε animated elements που ακολουθούν την κίνηση του κέρσορα, προσδίδοντας ζωντάνια στην ιστοσελίδα και κάνοντας την πλοήγηση πιο ευχάριστη.
  • Μελέτη S.E.O. : Φροντίσαμε η ιστοσελίδα να είναι βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης, ώστε να είναι εύκολα ευρετή από τους χρήστες που ψάχνουν για υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Προσβασιμότητα για όλους: Φροντίσαμε η ιστοσελίδα να είναι προσβάσιμη από άτομα με ειδικές ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα πρότυπα προσβασιμότητας.
  • Εύκολη διαχείριση: Η διαχείριση της ιστοσελίδας γίνεται εύκολα με Inline Editing και Paragraphs στο Drupal, προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών layout για τις ανάγκες κάθε σελίδας.
  • Συνεχόμενη υποστήριξη: Παρέχουμε στον Συνεταιρισμό εκπαίδευση και υποστήριξη για τη διαχείριση της ιστοσελίδας και των social media, ώστε να μπορεί να διατηρεί μια ενεργή και ενημερωμένη online παρουσία.

 

Αποτέλεσμα

Είμαστε περήφανοι για το έργο που υλοποιήσαμε για τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Παλαιοκήπου Λέσβου. Η δημιουργία ενός ισχυρού brand και μίας σύγχρονης ιστοσελίδας έχει βοηθήσει τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Παλαιοκήπου Λέσβου να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του Iera Gold και να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.

Θέλετε να μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε λεπτομερώς το έργο που θέλετε να υλοποιήσετε.