insidestory.gr

Κατασκευή νέου site για το insidestory.gr

Κατασκευή custom συνδρομητικού website και migration στο Drupal 10 CMS

insidestory.gr

Το insidestory.gr

Το insidestory.gr είναι το πρώτο Ελληνικό συνδρομητικό site ερευνητικής δημοσιογραφίας που εστιάζει σε θέματα πολιτικής, κοινωνίας και οικονομίας. Ιδρύθηκε το 2018 από ομάδα δημοσιογράφων με στόχο να προσφέρουν στους αναγνώστες αξιόπιστη και ανεξάρτητη ενημέρωση. 

insidestory.gr

Αντικείμενο του έργου

Η ομάδα του InsideStory.gr ήθελε ένα νέο, σύγχρονο design για το site τους, το οποίο θα ανταποκρινόταν στις αυξανόμενες ανάγκες τους. Επιπλέον, ήθελαν να μεταφέρουν όλο το περιεχόμενό τους από Drupal 7 σε Drupal 10 και να υιοθετήσουν το Drupal Commerce για τη διαχείριση συνδρομών, πληρωμών και άλλων εμπορικών λειτουργιών.

insidestory.gr

Υλοποίηση ενός σύγχρονου responsive Design

Συνολική προσέγγιση:

 • Βαθιά ανάλυση: Πραγματοποιήσαμε μια ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων και των προδιαγραφών του InsideStory.gr, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ανάγκες και τους μελλοντικούς στόχους τους.
 • Εστίαση στο χρήστη: Κατανοήσαμε πλήρως τις απαιτήσεις των χρηστών και θέσαμε ως προτεραιότητα την παροχή μιας άψογης εμπειρίας χρήσης σε όλες τις συσκευές.
 • Συνεργασία: Συνεργαστήκαμε στενά με την ομάδα του InsideStory.gr και με τον Γιάννη απο την Porcupine που είχε αναλάβει το γραφιστικό ώστε να διασφαλίσουμε ότι το νέο design ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και το όραμά τους.
Σύστημα συνδρομών

Σύστημα συνδρομών

 • Μεταφορά συνδρομών: Μια μεγάλη πρόκληση για το project ήταν η μεταφορά των συνδρομών των χρηστών από το παλιό σύστημα - το οποίο είχε δεχτεί αλλεπάλληλες τροποποιήσεις στη διάρκεια της ζωής του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές συνδρομές που ήθελαν ειδική αντιμετώπιση.
 • Πολυπλοκότητα παλαιών δεδομένων: Τα παλιά δεδομένα είχαν σημαντική περιπλοκότητα καθώς υπήρχαν πληρωμές με κάρτα, πληρωμές με κατάθεση, προπληρωμένες, με κουπόνια, δωρεάν συνδρομές, ομαδικές εταιρικές συνδρομές, ετήσιες, μηνιαίες ή με δωρεάν κάποιες μέρες.  Επιπλέον, υπήρχαν αρκετές συνδρομές με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία που δεν περνούσαν το validation του νέου συστήματος. 
 • Διατήρηση αυτόματης ανανέωσης: Πολύ σημαντικό για τον πελάτη ήταν διατήρηση της αυτόματης ανανέωσης για όσους το είχαν επιλέξει μέσω της πιστωτικής τους κάρτας. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, διατηρήθηκαν τα tokens και έγινε εξαντλητικός έλεγχος για την ομαλή λειτουργία διασφαλίζοντας πως θα λειτουργούσαν ομαλά και με το παλιό και με το νέο σύστημα. 
 • Δοκιμές και βελτιστοποίηση: Για το παραπάνω χρειάστηκαν πολλές δοκιμές, συντονισμός με την τράπεζα, αρκετός custom κώδικας και δεκάδες έως και εκατοντάδες δοκιμαστικά migrations μέχρι να πετύχουμε κάτι που θα περνούσε τα tests στο 100%. Τέλος, υλοποιήθηκε βελτιστοποίηση απόδοσης της μεταφοράς δεδομένων (migration), μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο εκτέλεσης και διασφαλίζοντας την ομαλή επανάληψη whenever needed.
insidestory.gr
Μεταφορά δεδομένων

Μεταφορά δεδομένων

Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη μεταφορά όλων των δεδομένων από το παλαιό Drupal 7 στο νέο Drupal 10, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη μετάβαση για τους χρήστες μας. Η μετανάστευση περιλάμβανε:

 • Χρήστες: Όλοι οι χρήστες μεταφέρθηκαν στο νέο σύστημα, διατηρώντας τα προφίλ, τις συνδρομές και το ιστορικό τους.
 • Άρθρα: Ολόκληρο το αρχείο άρθρων, με τα κείμενα, τις εικόνες, τα βίντεο και τις μετα-πληροφορίες, μεταφέρθηκε άψογα στο νέο περιβάλλον.
 • URL άρθρων: Τα URL των άρθρων διατηρήθηκαν, εξασφαλίζοντας εύκολη αναζήτηση και πρόσβαση στο περιεχόμενο.
 • Αρθρογράφοι: Τα προφίλ και τα στοιχεία αρθρογράφων μεταφέρθηκαν με ακρίβεια, διατηρώντας την ταυτότητα των δημιουργών.
 • Κατηγορίες: Η δομή κατηγοριών του περιεχομένου διατηρήθηκε, διευκολύνοντας την πλοήγηση και την οργάνωση.
 • Παραστατικά: Όλες οι πληροφορίες παραγγελιών και συνδρομών μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του συστήματος.
Drupal Commerce

Drupal Commerce

Ενσωματώσαμε το Drupal Commerce στο site, ενισχύοντας τις δυνατότητες διαχείρισης συνδρομών και προσφορών του InsideStory.gr.

Πλεονεκτήματα:

 • Απλή διαχείριση συνδρομών: Η ομάδα του InsideStory.gr μπορεί πλέον να διαχειρίζεται εύκολα συνδρομές, παραγγελίες, κουπόνια και προσφορές, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.
 • Υποστήριξη Recuring Payments: Το site υποστηρίζει επαναλαμβανόμενες πληρωμές (αυτόματη ανανέωση), προσφέροντας στους χρήστες μια βολική και αξιόπιστη επιλογή για την πληρωμή των συνδρομών τους.
 • Soft Paywall: Η υλοποίηση Soft Paywall επιτρέπει στους χρήστες να έχουν δοκιμαστικά πρόσβαση σε premium περιεχόμενο, αυξάνοντας τα έσοδα και την εμπλοκή του κοινού.
 • Δωρεάν Trial Συνδρομή: Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν τις συνδρομές του InsideStory.gr για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, αξιολογώντας την αξία του περιεχομένου πριν από την εγγραφή.
Soft Paywall

Soft Paywall

By adopting the soft paywall strategy, we give non-subscribers the opportunity to get to know insidestory.gr better, offering them five free articles per month. To implement the soft paywall, the number of articles read per user is recorded, the remaining free articles are updated, and a subscription prompt is displayed.

api

Διασυνδέσεις API για βελτιστοποιημένη λειτουργία

Υλοποιήσαμε και μια σειρά από διασυνδέσεις API που αυτοματοποιούν και βελτιστοποιούν τη λειτουργία του InsideStory.gr.

Βασικές διασυνδέσεις:

 • Mailchimp: Δημιουργήσαμε μια απρόσκοπτη σύνδεση με το Mailchimp, ώστε κάθε νέα συνδρομή στο site να ενημερώνει αυτόματα τη βάση newsletter του Mailchimp. Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν κατά τη διάρκεια της εγγραφής εάν επιθυμούν να λαμβάνουν καθημερινό ή εβδομαδιαίο newsletter, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη επικοινωνία.
 • Σύστημα τιμολόγισης: Ενσωματώσαμε μια διασύνδεση με το σύστημα τιμολόγησης του InsideStory.gr, επιτρέποντας την αυτόματη έκδοση παραστατικών για κάθε νέα συνδρομή. 
 • Τράπεζα Πειραιώς: Δημιουργήσαμε μια ασφαλή σύνδεση με την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε οι χρήστες να μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές για τις συνδρομές τους με ακρίβεια και ασφάλεια. 
Privacy

Η προστασία των δεδομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα

Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών Privacy, όπως:

 • Περιορισμός χρήσης Cookies: Η χρήση Cookies περιορίζεται στα άκρως απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας και την παροχή βασικών υπηρεσιών.
 • Ανωνυμοποίηση Στατιστικών: Τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται για την ανάλυση επισκεψιμότητας ανωνυμοποιούνται πλήρως, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
 • Διατήρηση Στατιστικών τοπικά: Τα ανωνυμοποιημένα στατιστικά δεδομένα δεν διαμοιράζονται με τρίτους παρόχους, αλλά διατηρούνται τοπικά σε dedicated Matomo server, εξασφαλίζοντας τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια.
Responsive Design

Συμπέρασμα

Το νέο site του InsideStory.gr είναι μια επιτυχία! Η αισθητική του είναι σύγχρονη και λειτουργική, η εμπειρία χρήστη είναι άψογη και οι εμπορικές λειτουργίες είναι πλήρως αυτοματοποιημένες. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα του InsideStory.gr έχει δει αύξηση στις συνδρομές και στα έσοδά της.

Το InsideStory.gr είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το Drupal 10 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ισχυρού και ευέλικτου e-commerce site. Χάρη στην εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, βοηθήσαμε την ομάδα του InsideStory.gr να πετύχει τους στόχους της και να χτίσει μια ακόμα πιο επιτυχημένη ιστορία.

Θέλετε να μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε λεπτομερώς το έργο που θέλετε να υλοποιήσετε.